Sekolah Menengah Agama Persekutuan (SMAP) Kajang mencatatkan pencapaian cemerlang dalam keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 dengan mendapat prestasi Gred Purata Sekolah (GPS) sebanyak 1.70. Kejayaan ini membuktikan keunggulan dan kecemerlangan pelajar-pelajar SMAP Kajang dalam menjayakan ujian akhir mereka.

Hasil yang membanggakan ini merupakan hasil dari kerja keras dan usaha berterusan yang diberikan oleh guru-guru dan pelajar-pelajar SMAP Kajang. Mereka telah bekerja dengan gigih untuk memastikan persediaan yang sempurna menjelang peperiksaan SPM. Guru-guru yang berdedikasi telah memberikan bimbingan dan tunjuk ajar yang berkualiti kepada pelajar-pelajar, sementara pelajar-pelajar pula telah menunjukkan komitmen dan disiplin tinggi dalam menghadapi ujian tersebut.

Selain itu, PIBG (Persatuan Ibu Bapa dan Guru) SMAP Kajang juga memberikan sumbangan yang signifikan dalam menyokong kejayaan pelajar-pelajar batch KHAIRUL UMMAH dalam SPM 2022.. Sumbangan mereka tidak hanya terhad kepada aspek akademik, tetapi juga memudahkan urusan guru-guru, dengan menyalurkan pelbagai sumbangan bagi melancarkan program-program untuk mencapai kemenjadian pelajar-pelajar.

Pihak sekolah, pengurusan SMAP Kajang, dan PIBG turut berbangga dengan pencapaian ini. Kejayaan ini mengukuhkan kedudukan SMAP Kajang sebagai institusi pendidikan yang berprestasi tinggi dalam kalangan sekolah berasrama penuh di Malaysia. Prestasi ini juga menjadi motivasi kepada semua pelajar-pelajar untuk terus berusaha dan berprestasi dalam bidang akademik dan lain-lain.

Kepada pelajar-pelajar SMAP Kajang yang telah berjaya, tahniah diucapkan atas pencapaian cemerlang dalam SPM 2022. Semoga kejayaan ini menjadi inspirasi kepada semua pelajar lain untuk terus berusaha dan berusaha mencapai prestasi yang lebih tinggi dalam pendidikan.

TAHNIAH KHAIRUL UMMAH